Ce site utilise des cookies. En continuant votre navigation sur ce site, vous acceptez l’utilisation des cookies. Pour en savoir plus, cliquez ici
x

Les Régions Single Malt

Placeholder

Bunnahabhain
Ceòbanach

79,00 €

ABV: 46.3%

Volume: 70cl

Disponibilité : En stock

Goût
vanille poivre blanc fumé phénolique salé réglisse doux
Description
Ce whisky marque un tournant dans l’histoire de la distillerie. Bunnahabhain, en embouteillage officiel a toujours travaillé à contre-courant des distilleries d’Islay en ne sortant que des versions non tourbées. Ceobanach, dotée d’une tourbe puissante, est un essaie plus que réussi. 
On trouvera ici des arômes tourbés, iodés, d’algues, résolument maritimes.
Vieillit 10 ans en ex-fût de bourbon, il se mariera parfaitement avec le chocolat, le poisson fumé ou encore la viande rouge.
Knowledge Bar
Bunnahabhain Ceòbanach (pronounced ’kyaw-bin-och’, meaning ‘smoky mist’ from the Scot’s Gaelic) comes from Master Distiller, Ian MacMillan's, desire to reflect the origins of Bunnahabhain - both the place and the single malt’s charming complex character. Inspired by life and distilling on Islay in the 1800s, when the whole island was dependent on peat for warmth, fuel and trade. In those days the smoke from the many open fires mingled with the salty sea air to create a ‘smoky mist’ that you could almost taste. When the Bunnahabhain Distillery was founded in 1881, it had its own malting floor and peat kilns to dry the malted barley that would be transformed into a peated and oily spirit. Later, in the 1960’s, new owners of Bunnahabhain ceased malting on site, preferring instead to ship in un-peated malted barley, from the mainland.   As a result, the first Bunnahabhain single malt expression, released in 1979, offered layers of sweet, rich fruit, toasted nuts with hints of sea salt and smoke yet un-peated; characterising Bunnahabhain ever since.  
Service client et livraison

Commentaires des clients

Soyez le premier à commenter ce produit

Vous êtes susceptibles d'aimer aussi…